Vem är jag?

Mitt namn är Emma och jag är född och uppvuxen på västkusten i och utanför Göteborg. Jag bor just nu i Lerum med min man och två barn, som ni kommer märka återkommer en hel del i mina bilder. (åtminstonde barnen )
Jag har alltid varit kreativ och på gymnasiet gick jag textil och formgivning där vi hade mycket bild och sömnad. Där fick jag lära mig många tekniker och träna mycket på att avbilda människor - något som jag nu försöker att väcka till liv igen.
Mitt yrke är inte inom konsten utan med produktutveckling för tillfället inom fordonsindustrin. Så om du är på jakt efter innovativa problemlösare gör du bäst i att kontakta Ingenjörsbyrå Forma

Som jag skrev har jag alltid varit kreativ, men anledningen till att jag fastnade så för akvarellmåleri var att jag fick en kurs i present av min familj och det blev som en nystart med ny inspiration och nya tekniker att utforska.

Sociala medier

När jag tog upp måleriet igen började jag med Instagram som platform och det är där du kan hitta i princip allt jag målat - helt ofiltrerat på vad som blev lyckat och inte. Jag skriver på engelska där eftersom jag har följare över hela världen. Det är fortfarande där jag är mest aktiv och det är där jag lägger upp "work in progress" så att man kan följa med från början på vissa bilder.

Inför en utställning sommaren 2020 skapade jag även en facebooksida som till skillnad från Instagram är på svenska. Där lägger jag inte upp lika mycket detaljbilder eftersom deras möjlighet att ordna bilderna i olika album är jobbig att arbeta med. Jag använder facebook för att annonsera om utställningar och andra event, även om jag säkert nämner dem på Instagram också.
Länkar till båda dessa platformar hittar ni längst ner på alla sidor, men har även lagt med dem här nedanför om du inte vill scrolla hela vägen ner.

Mina verktyg

Nedan kan du hitta vilka färger jag använder och vilka papper jag föredrar. Jag har ingen ateljé så min arbetsplats är hemma vid matbordet som ni även kommer att kunna se är platsen där jag tar de flesta bilderna på mina verk.

Mina akvarellfärger

Jag startade min resa inom akvarellmåleri med märket Winsor & Newton, så det är det märket jag har flest färger i. Jag har på senare tid upptäckt att jag gillar ett annat märke lite mer för vissa motiv och det är Daniel Smith.
Jag tycker även om att stötta småföretag över hela världen som gör handgjord akvarellfärg så de får såklart också vara med.

Mina papper

Jag har märkt genom en hel del experimenterande att man får vad man betalar för och det finns en anledning till varför vissa akvarellpapper är dyrare - de ger ett bättre resultat. Jag jobbar främst på Arches 300g kallpressat papper, men inte uteslutande. Några av mina akvareller är målade på 640g Arches kallpressat, det pappret tål mer vatten och fler lager färg än andra.
Jag växlar mellan färdiga akvarellblock och lösa ark. (främst för att kunna ha flera bilder igång samtidigt) 
Bilderna av de lösa arken får en grov ojämn kant som jag tycker är snygg att framhäva i vissa fall. 

Alcohol inks

Är som sagt nybörjare inom detta medium så jag testar mig fortfarande fram för att se vilka färger och papper jag trivs bäst med. 
Än så lämge har jag bara färger av märket Touch, men längtar tills jag kan investera i några Copic istället.
Pappret på bilden är Yupo, som är svårare att köpa i sverige men mycket bättre kvalitet än mina andra som heter Lana Vanguard.
Sugröret är av bambu från Food Pharmacy och jag tycker att det fungerar avsevärt bättre än vanliga i plast. (Det i bambu droppar nämnligen inget saliv från, och det vill man ju inte ha på bilderna)