Akvarell

Det medium jag använder oftast när jag målar är akvarell, som man kan förstå av namnet på min sida. Jag har försökt att kategorisera bilderna nedan så att det blir lättare att hitta det man tycker bäst om.

Porträtt 

Jag tycker om att måla porträtt av människor som inspirerar mig på olika sätt. Det är ofta mina barn, men även andra i min närhet eller kändisar som jag beundrar. Något som verkligen inspirerar mig är människor som visar medmänsklighet och rättvisa, som står upp för de mindre lottade och som sätter andras glädje före sin egen. Jämlikhet är något jag känner väldigt starkt för och jag vill därför ofta porträttera de som står upp för allas lika värde och allas lika rätt till kärlek. 

Blommor och smådjur

Blommor och djur är något jag gärna målar när jag vill göra en bild som är färgglad och inte för detaljerad. Visst kan man grotta ner sig i detaljer men när jag blir inspirerad av färgerna i naturen är det oftast något lite enklare som hamnar på mitt papper.

Skog och natur

Jag älskar naturen och hittar ofta mycket inspiration i den. Jag bor i Lerum utanför Göteborg och det finns mycket vacker skog här där jag kan hämta både energi och inspiration. En annan anledning till att jag tycker om att måla skog är att jag inte brukar planera de tavlorna lika noggrant utan tar dem som det kommer och det blir nästan som meditation. Jag älskar att bara sitta och måla träd och se bilden växa fram.

Havsmiljö

Min mamma är född och uppvuxen på Rörö i göteborgs norra skärgård och jag spenderade en stor del av min barndom där hos mormor och morfar. Precis som skogen älskar jag havet och kan sitta länge och bara njuta av vågorna. Vi spenderar även en del tid på Tjörn på somrarna så ibland blir det även motiv därifrån såklart. 

Abstrakt 

Det är inte bara männiksor, djur och natur som inspirerar mig. Ibland kan jag bli väldigt inspirerad av en speciell akvarellfärg eller så vill jag bara måla något utan förebild för att få kladda med pensel på ett papper. Bilderna nedan är gjorda med några av mina absoluta favoritfärger, några av dem är t.ex. handgjorda i Buffalo NY av Vanessa som har familjeföretaget The Sprout Creative.

Kaffe

Ibland målar jag med kaffe (och ibland även vin). För att få till olika djup i färgerna använder jag mig av en skål med väldigt starkt snabbkaffe som har fått torka. Det gör att jag kan lägga så mycket vatten som behövs för just den nyansen jag vill uppnå.

Galaxer

Som ni kanske har sett på tidigare bilder är jag väldigt förtjust i starka färger och därför blir det ibland att jag målar fantasigalaxer med just den färg som inspirerar för dagen. det svåraste är att behålla ljus i bilderna, så det är något jag fortfarande jobbar på. Ibland gör jag även stjärnbilder i dem, speciellt om de är till en speciell person.